jesmonite

Vad är Jesmonite?

 Jesmonite

Vi gjuter unika objekt i ett miljövänligt och hållfast material som heter Jesmonite. I processen uppstår naturliga avvikelser som blir en del av slutprodukten, något som inte kan göras i massproducerade saker. Här experimenterar vi med färger och texturer. Därför är varje objekt unikt.

Med Jesmonite gjuter vi föremål främst för förvaring av småprylar. En vacker plats till att lägga nycklarna, korten och solglasögonen på. Vi gjuter även glasunderlägg, bordsskivor och krukor. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Och tid och tålamod så klart. Framöver ska vi fokusera mer på tillbehör till våra luftplantor. Vi skissar just nu på olika hållare, både för väggupphängning och för bord. 

 

Jesmonite

Om Jesmonite

Jesmonite uppfanns i Storbritannien 1984 av Peter Hawkins, som fortfarande befinner sig i hjärtat av företaget som teknisk och utvecklingsdirektör. Den ursprungliga sammansättningen var en akrylmodifierad gipsammansättning som säljs än idag. Det var tänkt som ett säkert alternativ till fiberglas (GRP) och som ett lätt alternativ till gjutbetong. 

Jesmonite är byggindustrins ultimata kameleontmaterial – det kan användas för att replikera utseendet och strukturen på vilken ytfinish som helst i valfritt antal färger.

Kombinationen av naturliga råmaterial med en speciell blandning av vattenbaserade rena akrylpolymer skapar en unik materialfamilj som har ett antal produktfördelar vilka gör Jesmonite överlägsen i förhållande till andra byggmaterial.

(Text hämtad från https://jesmonite.se)